top of page

In-Company Program

foto training.jpg
Basefarm-PERFECTLY-BALANCED-CLOUD-SOLUTIONS-neg-2.png
tunga.png
Info-Support-30cm-300DPI-PNG.png
favicon.png
original.png
logo-xomnia.jpeg

Ben jij HR manager of directeur van een IT afdeling?

Dan herken je vast de volgende situaties:

  • Je verwacht van jouw senior IT'ers dat ze meer leiderschap pakken, maar het mist aan initiatief, eigenaarschap en pro-activiteit.

  • Je wenst een cultuuromslag van reactief naar proactief, waardoor bewustwording, zelfsturing en duidelijke leiderschap mogelijk wordt.

  • Jouw senior IT'ers hebben vooral de focus op hun stukje van het project, en missen het grote plaatje. Inzicht en vaardigheden rondom scope bepalen, stakeholder communicatie en complexiteit mist.

  • Je zou willen dat jouw senior IT'ers gemakkelijk mee kan nemen naar gesprekken met klanten. Toch ben je bang dat diegene dan vooral tech-babble deelt, of klakkeloos wensen overneemt, zonder te luisteren of door te vragen naar de onderliggende behoeftes.

  • Een paar andere uitdagingen, waar ik mee help:
    de neiging tot micro-managen, eilandjes cultuur, Ad Hoc werk overheerst, alles zelf willen doen ipv delegeren, neiging om te duiken wanneer de klant ontevreden is, en alles rondom het vermijden van conflict.

Dit zijn de issues waar ik IT bedrijven tijdens een 6-maanden programma mee help.

 

Dit programma heb ik de afgelopen 5 jaar ontwikkeld, door het coachen van zo'n 250+ leiders in de IT, werkzaam in bij de overheid, agri, mobiliteit, media, retail, finance, logistiek en andere sectoren met veel IT.

Samen met jou en jouw collega managers ontwikkel ik een programma dat precies aansluit op de behoeftes van jouw bedrijf, jouw klanten, jouw mensen, zodat jullie de volgende stap kunnen zetten op het gebied van zelfsturing, klantcontact en eigenaarschap.

Op-maat-gemaakte programma's

Ik ontwikkel samen met de directie, het management, op-maat-gemaakte programma's, gericht op de context en specifieke problemen van jou als opdrachtgever. Hieronder vind je 3 voorbeelden van programma's. Bekijk de PDF's via de knoppen.

Leading the pack

Doel: 

Senior IT'ers versneld opleiden tot bekwame leiders met gevoel voor strategie.

Terugkerend programma voor 10 units. Elk programma duurt 3 maanden, met trainingen, groepscoaching en individuele coaching, gericht op het ontwikkelen van skills en kennis rondom team leiden, klantcontact en persoonlijk leiderschap.

Deep-Dive klantcontact

Doel: 

Contact met klanten verbeteren, om betere resultaten te behalen.

Programma voor 10 units, per programma 5 intensieve trainingsdagen, gericht op het ontwikkelen van sterke communicatieve skills en vergroten van strategische inzicht van IT leiders. 

IT coach programma

Doel:
IT managers opleiden tot coaches, die hun IT'ers van reactief naar proactief kunnen coachen.

Programma van 6 maanden, met maandelijkse sessies, gericht op het leren en toepassen van coachingstechnieken, aangepast aan veelvoorkomende uitdagingen bij IT'ers.

customer testimonials:

"Melissa has a good connection with this target group because she knows their way-of-working well and has specialized herself in mindset/leadership/accountability; themes that are very relevant."

HR Manager IT Consultancy

IT leadership T-model:

Het zwarte gedeelte, de IT expertise, wordt als het goed is op natuurlijke wijze door ontwikkeld. Het vergt een extern programma, een externe coach, om vooral op het gebied van het blauwe stuk, op bewuste wijze ware ontwikkeling te zien. Daar zorg ik voor.

Tshapeddeveloper.png
Tshapeddeveloper.png
bottom of page